Pintxos - CamperCulinair
camper,culinair,reizen,levensgenieters,Spanje,weekend,wijn,diner,proeverij,cava,rioja
17337
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17337,bridge-core-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
Over dit project


 

 

 

 

Pintxos-expert worden?

Duur:       4 dagen

Datum:    in overleg te bepalen

Prijs:         € 1.350,= voor 2 personen

 

San Sebastian, is een van de mooiste en meest bezochte steden van Spanje. Deze stad is een mengelmoesje van historische gebouwen, prachtig begroeide heuvels, geweldige stranden, gezellige winkelstraten en super restaurantjes. Heel Baskenland is geliefd om haar pinxtos én de vele kookclubs.
De Basken hebben een enorme kookcultuur (de koks zijn voornamelijk mannen). Ze eten 6 per dag en genieten van elke maaltijd alsof het hun laatste maaltijd is. Op zich niet verwonderlijk dat de restaurants in deze stad 16 Michelin sterren hebben.
De stad, Donostia op z’n Baskisch, gelegen aan de Noord-Spaanse costa, heeft een prachtige baai, ‘de baai van San Sebastian’ met in het midden het eiland van Santa Klara. In de zomer loopt deze baai vol met jachten van allerlei formaten. De stad is dan ook bekend om zijn relatief rijke gasten.
Het is bijna niet mogelijk om in San Sebastian geweest te zijn en er niet verliefd op te worden. Wat zou het bijzonder zijn als u na dit lange weekend deze mooie pintxos zelf kunt maken. De kok gaat zijn best doen om het u te leren.