Cava expert worden - CamperCulinair
camper,culinair,reizen,levensgenieters,Spanje,weekend,wijn,diner,proeverij,cava,rioja
17333
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17333,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
Over dit project

Cava expert worden?

Duur:       4 dagen

Datum:    in overleg te bepalen

Prijs:         € 1.250,= voor 2 personen

 

Cava de Spaanse champagne!
De van oorsprong alleen graan verbouwende streek, heeft ook een lange traditie van wijnbouw. In 1668 werd er Spaanse “champagne” in Parijs geïntroduceerd. Deze “champagne” was op dezelfde wijze gemaakt als dat de Franse champagnes werden geproduceerd. De Catalaanse makers noemden hun drank Xampán of Champán, totdat alleen producten uit de Champagne-streek, Champagne genoemd mochten worden. Een nieuwe naam was snel bedacht. Omdat de bruisende wijnen in kelders (Cava in het Spaans) werd bewaard, werd de bruisende wijn Cava genoemd. Ongetwijfeld heeft u al vele champagnes en cavas geproefd, maar het onderscheid tussen de diverse soorten is groot en vergt aparte vaardigheden. Deze verschillen worden u geleerd in een omgeving met schitterende bergmassieven. Niet in de laatste plaats door ruiken en proeven. Wie kan zich al een Cava-expert noemen? U zeker na dit lange weekend. Hierna wilt alleen nog maar Cava drinken!
Natuurlijk wilt u meer weten van dit programma.